Livar: vlees dat smaakt zoals vroeger

Er is weer varkensvlees dat smaak heeft. Dat vlees komt van de Livar kloostervarkens. Deze speciale varkens hebben het voorrecht rond te mogen scharrelen in de kloostertuinen van Abdij Lilbosch in Echt. Het kloostervarken stamt van de 900 jaar oude abdij Lilbosch in Echt waar het experimenteren en fokken kon plaatsvinden en waar een deel van de nieuwsgierige, levendige varkens nog steeds wordt opgevoed tot het gewenste zware Livar varken. Inmiddels zijn al een drietal andere gelijksoortige bedrijven ingezet voor het “opvoeden” van de varkens.

Het Livarvlees is doorregen met vet. Vet is de smaakdrager van vlees en geeft het Livarvlees een sterke, aangename en natuurlijke smaak. Bovendien kent het bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies (normaal varkensvlees verliest al gauw een kwart aan gewicht, Livarvlees slechts acht procent), waardoor het vlees zeer mals en sappig blijft. De kloostervarkens van Livar doen zeer zeker niet onder voor de beste scharrelvarkens uit Spanje of Italië. Livarvlees is authentiek, ambachtelijk en eerlijk!

Bekijk ook eens www.livar.nl

Livar
Livar

Smaak als beloning voor goede zorg

Het vlees van het Livar varken heeft een onderscheidende, uitmuntende smaak en vleeskwaliteit. Livar staat in het teken van een vorm van dierhouderij die zich uit in maximaal dierenwelzijn. De combinatie van granen, bijzondere rassen en het scharrelen in een weelde van ruimte maakt Livarvlees tot een uniek product. Livarvlees is ambachtelijk, eerlijk en lekker!

Rogier van den Bos, keurslager

Jan Oldenburglaan 14
1861JT Bergen
0725812123

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten